tag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post2724526552769598598..comments2024-03-18T00:13:14.065+01:00Comments on Pásztortűz: VersenytápPOhttp://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-9752511124066113342011-08-20T16:03:46.616+02:002011-08-20T16:03:46.616+02:00otthon, Balmazon. otthoni komám íjászegyesületet m...otthon, Balmazon. otthoni komám íjászegyesületet működtet, a szülei csinálták a kaját. nemtom honnan volt a kecske, gondolom BioRózsáéktól, spanba' vannak.<br /><br />kis házi verseny volt, én meg elég fosul lőttem. mondjuk rendesen sosem tanultam meg, az is igaz.borzashttp://garum.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-24738939202288327132011-08-19T14:36:35.587+02:002011-08-19T14:36:35.587+02:00Te borzash, hol volt az a verseny? Ahol kölessel m...Te borzash, hol volt az a verseny? Ahol kölessel merték traktálni a népet és még a hajdinát is ismerték?<br />Ráadásul kecskehús...! :-DPOhttps://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-22294770851036068882011-08-19T10:15:59.388+02:002011-08-19T10:15:59.388+02:00én még csak egyszer lőttem versenyen, az se volt v...én még csak egyszer lőttem versenyen, az se volt valami komoly, viszont a versenytáp eléggé nehezen verhető volt: kecskehús árpával meg zöldségekkel együtt főzve, meg durván fokhagymás köleskása külön. meg hajdina, bár azért éppenséggel nem voltam odáig meg vissza.borzashttp://garum.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-34312780606521969702010-10-20T20:22:12.592+02:002010-10-20T20:22:12.592+02:00Sokszor jártunk úgy, hogy a nagy adagokban készült...Sokszor jártunk úgy, hogy a nagy adagokban készült kaját nem keverték meg rendesen, így az eleje sok krumplit kapott, a derékhad sok húst, szóval nem volt igazságos. Különben pedig egész jó babgulyás lett volna.<br />Szerintem is lehetetlen dolog mindenki kedvére jót főzni, gyakran hallom, hogy sokan épp a vadpörköltet hagyják ki és inkább az otthoni szendvicset majszolják.<br />Az biztos, hogy egy 10-20 fős társaság még lehet hálás közönség, de afölött a főzés nem sok sikerélményt tartogat. Én maradok a kispályán, azt legalább be tudom játszani :-))POhttps://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-46788207393987600762010-10-20T11:01:58.246+02:002010-10-20T11:01:58.246+02:00Ez téllleg egy nehéz témakör, főleg a szakács szem...Ez téllleg egy nehéz témakör, főleg a szakács szemszögéből. Én egyszer már próbáltam:-)<br />Főztem már vagy öt-hat féle dolgot, de mindíg vannak, olyanok, akiknek inkább rendelni kéne valami HappyMail menüt, mert az egyik nem szereti a kövér husit, a másik a kaprot utálja, a harmadig a zöldbabot...stb.<br />Nekem íjászversenyen még nem tudtak olyan moslékot prezentálni, amit ne ettem volna meg örömmel.<br />Inkább a sóher adagoktól szoktam hisztizni:-)<br />A babzási mániáról az jut eszembe, mikor pár éve<br />mindenki annyira kerülte a bab lehetőségét, hogy a szezont bab nélkül sikerült végig csinálni. Mindíg úgy jöttem haza, hogy mentem a boltba és vasárnap be bebabozódtunk itthon.<br />Mert én a babot babbal is....:-)<br />Mint főző ember nem szeretem a köretes dolgokat csinálni, mert 150 emberre pl rizst főzni üstben tuti katasztrófa! Sok a plusz meló.<br />Egyszer vettem két zsák krumplit péntek este másnap volt nagy kapkodás meg idegbaj, mikor a 80%-át ki kellett dobni, mert szar volt.<br />120 liter slambuchoz meg Fekete LAci is keves lenne:-) Bár gondolkodtam már azon is, hogy alágyújtok a betonkeverőnek:-)<br />Tehát részemről a leveses egytálételek híve vagyok... készítői és fogyasztói oldalról egyaránt.<br />Nálunk a lencse dívik...<br />A paszujjjjt tirpákosan is el lehet készíteni egy kis káposztával. <br />Szerintem decemberben nálunk ez lesz!!!IQ Zénó...https://www.blogger.com/profile/14333227580946731779noreply@blogger.com