tag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post3881238671436220956..comments2024-03-18T00:13:14.065+01:00Comments on Pásztortűz: A Vasárnapi HúslevesPOhttp://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-7808376484074751622012-08-07T22:57:44.181+02:002012-08-07T22:57:44.181+02:00Ez a húsleves a fűszerszámozásával, a darált zölds...Ez a húsleves a fűszerszámozásával, a darált zöldség, mint esszencia használatával csuda finom lehet.<br />Én a közeli jövőben a churut bevetésével próbálkozom.<br />A barna habot leszedem, de csak egy idő után, mikor már látom, hogy nem tartozik hozzá. A zsírt pedig arányosra alakítom, se sok, se kevés ne legyen.süllőcskehttps://www.blogger.com/profile/06973091106129844482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-52031862831290385752012-08-01T22:36:03.481+02:002012-08-01T22:36:03.481+02:00A húslevesben egyébként boldogság hormon van:
http...A húslevesben egyébként boldogság hormon van:<br />http://myownminds.wordpress.com/2012/03/15/husleves/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-45262823042591922722012-08-01T22:35:16.825+02:002012-08-01T22:35:16.825+02:00lehet, hogy urban legend vagy honda legend, de tap...lehet, hogy urban legend vagy honda legend, de tapasztaltam, hogy előforedult a velő kicsúszása. Egyébként pedig a velőt a család falja fel még a leves előtt, úgyhogy ízre fogalmam sincsmelyik a jó megoldás. Az viszont nem ártott a levesnek, hogy az eltevésre (másnapra) aradó lében nem főtt avelőből, a tárolást kockázatmentessé tette. Többször határozzuk el ugyanis, hogy most aztán teszünk el levest későbbi fözésekhez, de addig esszük amíg van.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-35300353164621746502012-08-01T16:32:12.396+02:002012-08-01T16:32:12.396+02:00azt mondja, abban van a jó íze...azt mondja, abban van a jó íze...Sheila G.https://www.blogger.com/profile/03259766906839157174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-67870971262121172722012-08-01T10:10:45.969+02:002012-08-01T10:10:45.969+02:00A velőscsont sózása szerintem is a konyhai babonák...A velőscsont sózása szerintem is a konyhai babonák közé tartozik - a só nem oldódik a zsírban, igy szinte azonnal kioldódik a levesbe. Én sima fehér cérnával áttekerem párszor, oszt jónapot. Még soha nem szökött meg velő a pirítósom elől!Andrass9https://www.blogger.com/profile/02075853219182991991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-35175367167206679142012-08-01T08:43:41.307+02:002012-08-01T08:43:41.307+02:00Sózott, darált zöldség azért került bele, mert az ...Sózott, darált zöldség azért került bele, mert az sokféle alapanyagból készült, másrészt el szeretném használni, mert hamarosan megint lehet készíteni újat.<br /><br />Ez egy marhahúsleves. Én is mindig 2-3 féle összetevőből készítem, most épp ezek kerültek bele.<br /><br />A habozásról az a véleményem, hogy a marhahúsnál nem a szennyeződés okozza, hanem a kioldódott anyagok. Ha ilyen gazdagon használok csontokat, akkor barnásabb az hab.<br /><br />A Marostoroki Süllőcske azt mondta, hogy a felfővő hallé barna habja a rajta hagyott nyálkától van, azt le kell szedni. A fehér hab nem, az maradhat.<br /><br />Laci, ez a velőscsont besózása egy urbán legenda. Ha nem lobogva főzzük, nem jön ki a velő. De ha a főtt csontot hidegen mikrózod, na, az mind egy cseppig képes kifolyni.POhttps://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-74095927179528000292012-08-01T07:52:24.344+02:002012-08-01T07:52:24.344+02:00Ezzel az állásponttal én vitatkoznék. A hab a leve...Ezzel az állásponttal én vitatkoznék. A hab a levesben kioldódott fehérje, ami kicsapódik főzés közben. Egy rendesen megtisztított alapanyagon ilyen mennyiségű szennyeződés egyszerűen nem lehet. Szerintem.Andrass9https://www.blogger.com/profile/02075853219182991991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-68141289944350434432012-08-01T07:47:57.173+02:002012-08-01T07:47:57.173+02:00Velőscsontot csakis a fogyasztás napján teszem a l...Velőscsontot csakis a fogyasztás napján teszem a levesbe, abban a veéő a lényeg. Előtte a velőscsont végeit besózom, hogy ne essen ki a velő. Attól lesz nagyon zsíros, illetve a velőt hűtőbe tenni még egy éjszakára is, aggályos. (Igazság szerint a velős csontot külön lében főzöm meg.) A zsír leszedése pedig villával sokkal könnyebb, mint szűrővel. A leves a szennyeződésektől habzik, azt bizony le kell szedni.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-37139588433425242072012-07-31T20:15:17.129+02:002012-07-31T20:15:17.129+02:00Most látom, hogy nem futott be a hozzászólásom. Te...Most látom, hogy nem futott be a hozzászólásom. Tehát: az én húslevesem rostélyosból, karajcsontból és tyúkaprólélkból készül ideális esetben. Ezt a fűszerezést ki fogom próbálni. (Haj, velőscsont.!...)Mitzi von Küchenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-74397711177567871352012-07-30T23:55:48.659+02:002012-07-30T23:55:48.659+02:00szerecsendiót én is szoktam, épp csak egy csipetny...szerecsendiót én is szoktam, épp csak egy csipetnyit.anica inkognitóbannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-88147019574988439422012-07-30T21:07:58.024+02:002012-07-30T21:07:58.024+02:00Hát Anikó nagyjábol lelőtte az összes megjegyzésem...Hát Anikó nagyjábol lelőtte az összes megjegyzésemet, de had járuljak egy roppant fontos (szerintem) fűszerrel: szerecsendióvirág. Nálunk nincs húsleves anélkül.<br />A darált zöldség használata meg nem világos előttem, hisz láthatóan tettél bele zöldséget rendesen. Tudod - én ilyen piszkálódós fajta vagyok :)Andrass9https://www.blogger.com/profile/02075853219182991991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-60488645405642518062012-07-30T12:00:46.912+02:002012-07-30T12:00:46.912+02:00Ha elfogadsz még egy tanácsot, minél többféle húsb...Ha elfogadsz még egy tanácsot, minél többféle húsból főzöd annál erősebb /tartalmasabb/, és annál finomabb lesz és épp hogy csak gyöngyözve főzd a felforrás után. A habot én sem szoktam leszedni, nem igaz, hogy csak akkor lesz gyönyörű tiszta a lé, nagyon szépen elfővi az 1-3 órás főzés alatt. <br />Az időtartam mindig a hústól függ, a marhához, tyúkhoz sok idő kell. Valamennyi zsírt mindig hagyj a leves tetején, attól is jobb az íze.<br />Levesbetétnek szinte mindegy, melyiket választod minddel finom, <br />én szoktam daragaluskával, csigával, finommetélttel, sőt kipróbáltam egy zsidó szaácskönyv alapján a libából készült húslevest maceszgombóccal, mondhatom isteni volt az is:-)))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-25954720630562948122012-07-29T23:22:38.790+02:002012-07-29T23:22:38.790+02:00@Sheila: és mit mond, h miért ne szedd le?
@Remy:...@Sheila: és mit mond, h miért ne szedd le?<br /><br />@Remy: eddig csak egy laza baráti viszony fűzött a húsleveshez. De ez a fűszerezés rajongóvá tett engem is.<br /><br />@anica: gyerekkoromban sokat ettem. De most érdemtelenül elfelejtkeztem megemlíteni a jók között.POhttps://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-10797452936427105052012-07-29T21:56:00.828+02:002012-07-29T21:56:00.828+02:00A galamb is finom.:)A galamb is finom.:)anica inkognitóbannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-40769781574733422062012-07-29T19:29:28.891+02:002012-07-29T19:29:28.891+02:00Nálam is a gyöngytyúk a favorit, de mindenhogy sze...Nálam is a gyöngytyúk a favorit, de mindenhogy szeretem. Ilyen fűszerezést még nem próbáltam, itt az ideje. :DRemynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-454989807566564942012-07-29T18:58:51.495+02:002012-07-29T18:58:51.495+02:00nekem az ember nem engedi leszedni a habot...nekem az ember nem engedi leszedni a habot...Sheila G.https://www.blogger.com/profile/03259766906839157174noreply@blogger.com