tag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post7990140057959529028..comments2024-03-18T00:13:14.065+01:00Comments on Pásztortűz: TrónfosztásPOhttp://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-78496432215663331872013-02-01T23:23:15.411+01:002013-02-01T23:23:15.411+01:00Hі therе! This pοst coulԁ not be written any bette...Hі therе! This pοst coulԁ not be written any better!<br /><br />Reаԁing through thіs post remindѕ me of my good old rοom mate!<br />He alwаys keρt chatting about thіs. I ωill forwarԁ this pаge to him.<br />Pretty suгe he will havе a gоod read.<br /><br />Thanks for sharing!<br /><i>Also see my web page</i> > <b><a href="http://blog.sabunku.net/blog/26168/where-did-the-beauty-in-the-hairless-beast-arrive-from/" rel="nofollow">body hair removal</a></b>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-84432266848387738922012-06-01T11:19:19.668+02:002012-06-01T11:19:19.668+02:00Én bizony tortafélét készítenék belőle. Rétegenkén...Én bizony tortafélét készítenék belőle. Rétegenként töltve, mint a lasagne-t és átsütném alaposan, hogy legyen ideje felszívni a töltelékek szaftját:<br />Végy egy kerek tortaformát és béleld ki sütőpapírral. Süss hajdina palacsintát a fenti módszerrel, de akkorát, hogy icipicit nagyobb legyen, mint a tortaformád. <br />Rétegezd a formába izlésed szerinti töltelékkel. Én mondjuk bolonyai szósz, ricotta (válogatósaknak tehéntúró kis tejföllel), reszelt sajt és főtt szeletelt céklával tölteném. Utóbbit esetleg spenóttal helyettesíteném szezonban. Szép színkombináció és az ízek kavalkádja. Lehet, hogy nem üti meg Süllöcske célját, hogy a hajdina íze domináljon, de én szeretem, ha nem uralkodik egyik összetevő sem az ételben.Andrass9https://www.blogger.com/profile/02075853219182991991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-12955826013248380912012-05-30T22:27:36.470+02:002012-05-30T22:27:36.470+02:00Azért valamivel csak meg kell tölteni, csak magába...Azért valamivel csak meg kell tölteni, csak magában elég puritán. Töltsünk bele valamilyen túrófélét, ízesítve - vagy ha olyasféle - akár natúr, vágjuk 3-4 felé, állogassuk szorosan egymás mellé egy jénaiba, öntsük le tejfellel, és pirítsunk rajta egyet.Wakahttps://www.blogger.com/profile/12415259479229063217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-79180030764412021952012-05-29T13:32:33.008+02:002012-05-29T13:32:33.008+02:00Egy apróságra szeretném felhívni a figyelmet. A ha...Egy apróságra szeretném felhívni a figyelmet. A hajdina nemes anyag, tisztelni kell. Nem szabad, hogy elsikkadjon. A töltögetés ne legyen öncélú, a palacsinta ne váljon tányérrá. Én mégis inkább a böjtökben javaslom, fegyelmezettebb, mértéktartóbb töltögetéssel.<br />Ne legyen pita, és tortilla sem.(eredetileg a tortilla sem gyorskaja)süllőcskehttps://www.blogger.com/profile/06973091106129844482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-73777716190052488172012-05-29T10:32:09.740+02:002012-05-29T10:32:09.740+02:00egyébként gyros-nak való alapnak tűnik, pita helye...egyébként gyros-nak való alapnak tűnik, pita helyett.. belefér hús, zöldség, sajt, szósz (kapros-joghurtos, vagy fokhagymás, ízlés szerint.. én vegyesen nyomom) :)anica inkognitóbannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-1447055814179797622012-05-28T21:38:23.654+02:002012-05-28T21:38:23.654+02:00Itt egy igen komoly szakmaiság alakulódik. Ez csuc...Itt egy igen komoly szakmaiság alakulódik. Ez csucsu.süllőcskehttps://www.blogger.com/profile/06973091106129844482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-80557792879167421502012-05-28T20:39:22.590+02:002012-05-28T20:39:22.590+02:00Egyszer már írtam, hogy a galette számomra vékony,...Egyszer már írtam, hogy a galette számomra vékony, ropogós, füstölt lazac-csíkok vannak beletöltve és egy kis créme fraiche mellérakva, apróra vágott snidlinggel díszítve. (Amikor Normandiában jártam, sajnos, nem fényképeztem le - már csak ezért is vissza kell mennem...)Mitzi von Küchenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-63979759152172125362012-05-28T18:16:49.528+02:002012-05-28T18:16:49.528+02:00Jut eszembe: az én fogalmaim szerint a hortobágyi ...Jut eszembe: az én fogalmaim szerint a hortobágyi húsos palacsinta nem bundázott, hanem olyan, mint anica írja, a másik pedig a rántott palacsinta.<br />Ha egyszer pártot alapítanék, "Palacsintát Mindenkinek" lenne a neve, és egyetlen programja. Ér annyit, mint a "minden gyerek lakjon jól" :)<br /><br />Még annyit a töltött palacsintáról, hogy apóséktól lestem el azt a szokást, hogy maradék darált pörköltöt palacsintába tölteni, majd irány vele a fagyasztó. Olyan gyorskaja van belőle egy fárasztó nap után, lehet hortobágyi vagy rántott, onnantól már nem munka!<br />Nem kell félni a fagyasztásától, működik, és sokszor kihúzott a bajból.bélabácsi2noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-6238689791879500392012-05-28T18:07:27.608+02:002012-05-28T18:07:27.608+02:00Nem tudom, milyen lehet a hajdina palacsinta íze, ...Nem tudom, milyen lehet a hajdina palacsinta íze, ezért bizonytalan vagyok a fűszerezést illetően, de szerintem jól gondolom, hogy a múltkori vargánya jó helyen lett volna benne.<br /><br />Esetleg filézett, csíkokra vágott csirke felsőcomb, pollo ala cacciatora szerűen elkészítve, ez is piros, mint a pörkölt, de nem piros paprikával, hanem paradicsommal, fokhagymával, kakukkfűvel készül, rövid, mártásszerű lével, amivel még szépen meg is lehetne locsolni a tetejét. Ez húsos a javából.bélabácsi2noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-78455472477731015942012-05-28T14:24:35.290+02:002012-05-28T14:24:35.290+02:00Asszem veszek hajdinalisztet.Asszem veszek hajdinalisztet.gerdanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-87898296611633947332012-05-28T12:05:13.477+02:002012-05-28T12:05:13.477+02:00Úgy látom, nagyon benne akartok lenni a II. részbe...Úgy látom, nagyon benne akartok lenni a II. részben :))POhttps://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-82714490040166211412012-05-28T10:58:02.759+02:002012-05-28T10:58:02.759+02:00Mesteri megoldás, ügyes, finom és szép.
Tippek? Pe...Mesteri megoldás, ügyes, finom és szép.<br />Tippek? Pekingi stílű kacsaszeketkék, ropi bőrcsíkokkal a tetején. Füstölt pisztráng tépések sűrű házi majonézzel összefogva, tormahabbal(tejszín felverve, összeforgatva friss tormával) a tetején, vagy ugyanez kaprosan, kaviárral díszítve.süllőcskehttps://www.blogger.com/profile/06973091106129844482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-80726120271695991352012-05-28T10:39:58.377+02:002012-05-28T10:39:58.377+02:00Télen adja magát a máj, pacal, zúzapörkölt egyéb b...Télen adja magát a máj, pacal, zúzapörkölt egyéb belsőségek, nem feltétlen paprikásan de fehéren is akár... Nekem, de én extrémen belsőségpárti vagyok.<br />Ezen kívül mivel a batyu maga nagynak tűnik, én BÁRMIT el tudok bele képzelni, és akkor a palacsinta a tálalás része, tehát pl. májrizottó, juhtúrós sztrapacska, 6db batyu egymás mellé, be a sütőbe, összemelegít...Daróczi Imrehttps://www.blogger.com/profile/10215498888524896591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-41215807682965942222012-05-28T09:37:12.209+02:002012-05-28T09:37:12.209+02:00Jó az a hortobágyi húsos bunda nélkül is, jénaiban...Jó az a hortobágyi húsos bunda nélkül is, jénaiban egymás mellé sorakoztatva...de ezek isteninek tűnnek, PO ! :)<br />A spenótos az én leges-leges-legkedvencebbem :))anica inkognitóbannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-85182770377241329822012-05-28T09:06:14.878+02:002012-05-28T09:06:14.878+02:00Magas hústartalmú tippeket is szeretnék kapni.Magas hústartalmú tippeket is szeretnék kapni.POhttps://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7855340076259744506.post-57706375801832086312012-05-28T08:59:46.734+02:002012-05-28T08:59:46.734+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.POhttps://www.blogger.com/profile/11964437883758287991noreply@blogger.com