2012. szeptember 9., vasárnap

Nemcsak...

...egy pénzügyminiszter reggelije lehet említésre méltó. Néha én is belenyúlok érdekes dolgokba. Pénteken este például ilyeneket kóstolgattam:

Ez egy újhagymahab leves volt, medvehagyma fúzióval, szarvasgombás kecskesajt csipsszel.

A fő fogás burgundi bárányborda volt, vargányás burgonyapiskótával, kerti zöldségekkel.

Mindez az Agráron, az I-Klubban történt, ahol Elek Richárd, az Olíva Bisztró és Gasztroház séfje tartott bemutatót.
Még a desszertet is ő építette:












Az pedig ilyen lett:












A desszert nevére sajnos nem emlékszem, mert közben elkezdtünk valami tésztaevésről, meg a szakállamról beszélgetni és én nem nagyon tudok egyszerre több dologra is figyelni.

8 megjegyzés:

Andrass9 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Remy írta...

Na és az ízélmény, az milyen volt?

Andrass9 írta...

Az a bárányborda nagyon vonzó!
Roppantul tetszik a vargányás burgonyatekercs is a kakukkfű virággal a tetején. Gondolom az állaga kicsit hasonlított a piskótatekercsére, vagy krémesebb volt? A zöldségek sárgarépa, cukkíni, zöldborsó, ha jól látom. Kettővel több csonttal is meg enném :)
A leves számomra felejtős - sem a hab, sem a szarvasgomba. A medvehagymának meg mintha már nem lenne szezonja.
A desszert előttetek való elkészítése jó ötlet, kár, hogy nem eszem édességet.
A beszélgetésen kívül az ételek ízére emlékszel?

László Hajdú írta...

"Desszertépítés". Jónak tűnnek.

Mitzi von Küche írta...

Azannyát! Klassz lehetett. (A hab nekem sem jön be, bárhogy kultiválja a molekuláris gasztronómia.)
Viszont a szakáll/bajusz témája igenis mindennél előbbre való.

Erdokóstoló írta...

Ez a vargányás burgonyapiskóta felkeltette az érdeklődésemet. Vajon a hogyan készül?

anica inkognitóban írta...

gyönyörűek ezek a tálalások! odavagyok értük...

PO írta...

@Erdőkóstoló: Ricsit kértem, hogy írhatna egy posztot a vargányás burgonyapiskótáról. Mindössze annyit válaszolt: a vargányás burgonyapiskóta tojásból és burgonyalisztből készül.

Tudod, olyan ez, mint gombaárustól megkérdezni, ugyan hol szedte ezt a szépséges gombát? ;-)