...egy pénzügyminiszter reggelije lehet említésre méltó. Néha én is belenyúlok érdekes dolgokba. Pénteken este például ilyeneket kóstolgattam:
Ez egy újhagymahab leves volt, medvehagyma fúzióval, szarvasgombás kecskesajt csipsszel.
A fő fogás burgundi bárányborda volt, vargányás burgonyapiskótával, kerti zöldségekkel.
Mindez az Agráron, az I-Klubban történt, ahol Elek Richárd, az Olíva Bisztró és Gasztroház séfje tartott bemutatót.
Még a desszertet is ő építette:
Az pedig ilyen lett:
A desszert nevére sajnos nem emlékszem, mert közben elkezdtünk valami tésztaevésről, meg a szakállamról beszélgetni és én nem nagyon tudok egyszerre több dologra is figyelni.
8 megjegyzés:
Na és az ízélmény, az milyen volt?
Az a bárányborda nagyon vonzó!
Roppantul tetszik a vargányás burgonyatekercs is a kakukkfű virággal a tetején. Gondolom az állaga kicsit hasonlított a piskótatekercsére, vagy krémesebb volt? A zöldségek sárgarépa, cukkíni, zöldborsó, ha jól látom. Kettővel több csonttal is meg enném :)
A leves számomra felejtős - sem a hab, sem a szarvasgomba. A medvehagymának meg mintha már nem lenne szezonja.
A desszert előttetek való elkészítése jó ötlet, kár, hogy nem eszem édességet.
A beszélgetésen kívül az ételek ízére emlékszel?
"Desszertépítés". Jónak tűnnek.
Azannyát! Klassz lehetett. (A hab nekem sem jön be, bárhogy kultiválja a molekuláris gasztronómia.)
Viszont a szakáll/bajusz témája igenis mindennél előbbre való.
Ez a vargányás burgonyapiskóta felkeltette az érdeklődésemet. Vajon a hogyan készül?
gyönyörűek ezek a tálalások! odavagyok értük...
@Erdőkóstoló: Ricsit kértem, hogy írhatna egy posztot a vargányás burgonyapiskótáról. Mindössze annyit válaszolt: a vargányás burgonyapiskóta tojásból és burgonyalisztből készül.
Tudod, olyan ez, mint gombaárustól megkérdezni, ugyan hol szedte ezt a szépséges gombát? ;-)
Megjegyzés küldése