2013. május 17., péntek

Köszönetcsokor

by PO
Száznegyvenkilencedik poszt.

Blogdíjat kaptunk Krinsztől és Erdőkóstolótól. Süllőcske és Waka nevében is köszönöm, én szeretem az ilyen apró figyelmességeket.


A két ajándékozó hölgy blogját én is kedvelem erőst, mindkettőjük kitűnik azzal, hogy rendkívül sok vadon termő alapanyagot használ, valósággal a természetben élő bloggerek. Viszonzásképpen ezt a kis könnyed tányérdesszertet küldöm szeretettel:


A reprodukálhatóság érdekében a Fűszeres sült kacsamáj pitypangsalátával receptje:
Forró kacsazsírba egész fekete borsot, római köményt, csillagánizst, füstölt paprika magot és fekete hagymamagot szórtam, egy percig kevergettem. Utána egy fej, negyedekre vágott vöröshagymát dobtam bele. Amikor az színt kapott, szétesett, beletettem a kettévágott pecsenyekacsa májdarabokat. 5-10 percig nagy hőfokon sütöttem. Kiszedtem, a sózás ráér a tányéron.
Zsenge pitypanglevelet (később ezt rukkolával is lehet) megmostam, megszárítottam. Darabokra téptem, majd szamóca karikákat helyeztem rá. Az öntet balzsamecet és olívaolaj keveréke, amelybe sót, mézet és fehérborsot tettem.

A Best Blog díjjal a következő teendőm az, hogy továbbadom olyan blogoknak, akiknek 200-nál kevesebb követője van. Az én díjazottaim:

Blogkocsma, ahol már több, mint egy éve napi rendszerességgel történik valami érdekes,

Hal és Más, mert én is nagyon kedvelem a halételeket,

Mandula Sarok, ahol Chriesi, szűkebb hazám fia szórja közénk a gyöngyöket,

és az Ani-Culinaris, mert Anita olyan szimpatikusan elkötelezett az egészséges táplálkozás mellett.

És most kiteszem ide, oldalra ezt a kislyányos logót :))

Végül megyek és értesítem egy kommentben a díjazottakat, gratulálok nekik és megkínálom őket is fűszeres sült kacsamájjal. Ti is nézzétek, olvassátok őket, érdemes, ha mondom! 

2 megjegyzés:

Erdokóstoló írta...

Hű az a könnyed kis tányérdesszert istenien néz ki, köszönet érte! További hasonló ínycsiklandozókat kívánok nektek és nekünk persze! Gratulálok! Andrea

süllőcske írta...

Szép tányér.
A gazda a formák, színek harmonizációjára is fogékony.