2016. október 26., szerda

Nem kerülgetjük tovább!

by PO
A híres bölcselő szerint egzakt dolog csak egy van, a balegyenes! A címlapfotó is azt sugallja: itt valami bunyó lesz! Most aztán úgy bemosunk valakinek akkorát, hogy a fal adja a másikat!


A Pásztortűz főzős-evős-ivós élményblog régi - tehát igen nyájas - olvasói már ebből is sejthetik, hogy itt nem valami unott oldalköpés várható, hanem egy atomvillanás, valami káros társadalmi jelenség alapos körüljárása, a téma értő feldolgozása. A problémák felvetése, elmélyült elemzése, majd iránymutatás: ki hova álljon, mit csináljon. Bízhattok bennünk:  a Pásztortűz blog megmondja a tutit!

Már akkor gyanús volt nekem ez az egész, amikor a Királylány azt mondta az édesapjának, hogy úgy szereti, mint a sót! Lelkemet felkavaró mondat volt ez a javából, akkori tudásszintemen nem is nagyon tudtam ezt feldolgozni. Gyanakodva és értetlenül figyeltem, ahogy a krónikák megemlítették, hogy a királyok mindig rátették a véres kezüket a sóbányákra... Később is akadt a sóval problémám bőven, de azon meg végképp kiakadtam, hogy most mi folyik ebben az országban! Ettől megosztóbb anyagot még az életben nem láttam! Egyesek épp, hogy szítják is az ellentéteket: jódozzák? adjanak hozzá káliumot halálos adagban? tengeri legyen vagy őstengeri, esetleg patikai? papírdobozban vagy műanyag zacskóban? meg mittudomén!

Szóval torkon ragadjuk ezt a korszakos jelenséget és - egyáltalán nem azért mert kicsit dühösek vagyunk amiatt, hogy lemaradtunk a himalájai sóbizniszről - kíméletlenül kicsontozzuk. Küldetésünk teljesítése során egyetlen célt ismerünk, azt, hogy blogunk olvasói szinte megvilágosodjanak, mindent tudjanak a konyhasóról! Mindent!

Ezért arra kérek minden olvasót, hogy ne csak tétlenül várja - naponta tízszer frissítve a Pásztortűz oldalt - a sómizériával leszámoló posztunkat, hanem kommentben fogalmazza meg aggályait, kérdéseit. És mi megkeressük a választ, ígérem! :)))))


3 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Mi ex a flancolás a tengeri sóval meg a Himalája sóval , miért nem jó nekünk a sajátunk a parajdi só - hiszen az is tengeri és azt is a hegyekből bányásszák igaz csak a Kárpátokból .

Mitzi von Küche írta...

A felütés egyenesen rejtői..
Érdeklődve várom a folytatást, mint a rózsaszín himalájai, a Maldon-só és a Fleur de sel lelkes, ám mértéktartó fogyasztója.
(Első beírásom elveszett az éterben...)

Kinga írta...

Egy egészséges emberi szervezetnek mennyi sóra van szüksége? Bizonyos összeesküvés elméletek szerint sok bajunk forrása a csökkent sófogyasztás, míg mások szerint az emelkedett.