2011. augusztus 15., hétfő

Gasztroblogger bakancslista játék

Ez nem egy gasztro-díj, inkább egy játék. Mi az az 5 gasztro-élmény amit feltétlenül meg kell élned, mielőtt eltávozol e világból?
Ez a fantázia játékáról szól, hogy megosszuk egymással az általunk kihagyhatatlan élménynek vélt dolgokat.

Az eredeti ötlet egy angol utazási bloggertől való, aki a BBC hasonló felmérése alapján indította el a körkérdését írótársai között. Mi az az 5 kihagyhatatlan gasztroélmény, amit még mell kell élnem, mielőtt feldobom a bakancsot. Ezért is hívjuk bankancslistának!
Végeredményeként egy igen gazdag és tanulságos, 1600 bejegyzéses lista született , ami híven tükrözte az angol gasztro-társadalom álmait.

Szeretném, ha mi, magyarok (vagy külföldön élő de magyarul blogoló társaink) is összeállítanánk a mi közös bakancslistánkat.
Én a meghívást hzizitől kaptam, aki a Halas és halatlan történetek című blogot gondozza.

Játékszabályok:

Minden egyes megszólított gasztroblogger csak 5 élményt sorolhat fel. 
Ne számolj hatig, hanem a te számolásod tartson pontosan 5-ig!!!
A gasztro-bakancslistán lehet:
Speciális étel, étterem, alapanyag, elkészítési mód - tehát olyan, amit már ismersz, vagy még nem ismersz, de kihagyhatatlannak tartod.
Ha mások számára ismeretlen lehet a fogalom, vagy meghatározás, akkor megköszönnénk egy rövid magyarázatot is, vagy linket is.

Ezt kell tenned:
  1. Másold le ezt a kis képet az oldaladra.
  2. Saját blogodon jelentess meg egy posztot a gasztro bakancslistáról, a játékfelhívás szövegével, szabályával és a képpel.
  3. Add át a stafétát és nevezz meg 5 másik gasztrobloggert és értesítsd őket.
  4. Értesítsd e-mailben a megjelent posztról magnes.dora@gmail.com címen a játék meghirdetőjét, hogy az összesítést publikálhassa.

Akiknek átadom a stafétát és felkérem a játék folytatására:

Aleda, http://aledakonyhaja.blogspot.com/

Anikó, http://zsanuaria.blogspot.com/

Palócprovance,  http://palocprovence.blogspot.com/

Lorien,  http://lorien.blog.hu/

Tehát a kérdés:
Mi az az 5 gasztro-élmény amit feltétlenül meg kell élned, mielőtt feldobod a bakancsot?
Az én listám:
= Lóháton átkelni a Kunjerab hágón, a Karakoram Highway-n (régen a Selyemút része volt) megérkezni a Hunza-völgybe, barackvirágzáskor. Ottmaradni, amíg megérik a barack.


= Egy Subaru Foresterrel megérkezni Belső-Ázsiába. Lovat fejni, kumiszt készíteni valahol a kazak pusztán. Este pedig főznék nekik egy slambucot, persze kumisszal kísérnénk. Aztán, ha jól fogadnák, egy birkapaprikásra is sort kerítenék.



= Megnyerni egy olasz 3D vadászíjász versenyt. Másnap egy olasz nagycsaládos ebéd, ahol egy nagymellű, nagypofájú, enyhén bajuszos mamma menedzselné a projektet. Mellettem ülne egy nagypapa, amelyik önállóan és folyamatosan már csak a kefélésről tud beszélni, szty-szty-szty hangokkal és jellegzetes fűrészelős kézmozdulatokkal illusztrálva.


= Compay Segundo bácsival rumot iszogatni, szivart pöfékelni. Áttekintenénk a Chan Chan akkordmenetét. Aztán közösen főznénk egy olyan másnaposság ellen használt levest, amiben kacsanyak is van, paradicsom is, de még kukorica is. Erről már írtam különben.


= Nigella egyik vendégváró süteményéhez habot verni, krémet kavarni. Nem engedném, hogy szokása szerint nyalakodjon, ráförmednék, mint egy Gordon Ramsay, aztán minden tálat én takarítanék ki.

Hajrá, játékra FEL!!!


4 megjegyzés:

Palócprovence írta...

Köszönöm, hamarosan! :)

Anikó írta...

Köszönöm, hogy gondoltál rám:-)

kilyes írta...

sorrend lényegtelen:
japán sushi, részt venni egy "iftar"-on, egy bazi nagy görög lagzin, beszabadulni egy franszia sajtérlelő helyre, szétmaratni a nyálkahártyámat mexikói helyi fűszeres étkekkel :)

Adél írta...

Köszönöm a játékot.