2012. október 31., szerda

Még egy hónapig!

by PO
Még egy hónapig látható Barta András Süllőcske kiállítása Szegeden, a Mars téri piac új kiállító helyszínén, a Művészetek Hídján.

A művész számára a festészet a változást, a megújulást jelenti. Az illékony, tünékeny jelenségek megragadása, a mozgása, az organikus kapcsolódások, összefüggések érdeklik. A természetjárás, horgászat, gombászat, gasztronómia egészíti ki nála a szakmaiságot, illetve biztosít a számára élményteljes témákat. 

„Ne csodálkozzanak azon, ha a képeket nézve illatokat fognak érezni, a szájukban megérzik a szőlő, a csuka ízét, illetve hallják, hogyan roppan a káposzta, amikor kibontják a leveleiből. Mindegyik utánozhatatlanul önmaga és semmi más. András képekkel terített asztallal vendégel meg bennünket ezen a kiállításon. Az alkotásokat nézve ne legyünk idegesek, önzők, absztraktok és boldogtalanok, legyünk tiszták a nagy illuminációra. 
A művész nem csinál olyat, ami önmaga előtt ne lett volna igazolva. Ez nehéz és türelmet kívánó út, de amije van, az becsülettel az övé. Egyik kezével a kenyér után kell nyúlnia, a másikkal fest, mintáz, követ farag, tanít, de a feje nem zavarodik össze és a szíve is a helyén van” – mondta a megnyitón barátjáról Göblyös Róbert festőművész.
 

Egyébként Süllőcske egyéb munkái itt láthatók.
A Művészetek Hídja és a csarnok egyéb programjai pedig itt.

1 megjegyzés:

anica inkognitóban írta...

A színek! Azok a színek!!!
<3